Advarsel Phenylketonurics: Inneholder L-fenylalanin

Hvis du noen gang har kjøpt tyggegummi eller brus som inneholder kunstig søtningsmiddel aspartam, har du sett advarsel Phenylketonurics: inneholder fenylalanin. Phenylketonurics høres ut som en fremmed rase – sikkert de ikke kan være menneske! Vel, jeg måtte være mamma til en Phenylketonuric.

Da min datter ble født, i likhet med alle andre babyer hennes hæl ble stukket og noen dråper blod ble sendt av gårde til noen ukjent lab. Et par dager senere, fikk vi samtalen … “Din datter kan ha noen problemer. Vi sender deg til Riley Children Hospital i Indianapolis for videre testing. “Våre hjerter sank. Tårene rant. Vi hoppet umiddelbart på internett for å undersøke hva skjebnen holdt for våre barn.

Min datter ble diagnostisert med fenylketonuri (også kalt PKU). For å summere det hele opp, er PKU en genetisk metabolske lidelse der hennes lille kroppen ikke kan bryte ned en aminosyre som heter fenylalanin. Aminosyrer bidra til å bygge protein i kroppen din. Uten behandling, bygger fenylalanin opp i blodet og fører til psykiske og fysiske helseproblemer.

Vi har til å begrense mengden av protein hun får i seg og fordi aspartam har høye mengder av fenylalanin i den, er det kunstige søtningsmiddel utenfor grensene. Over et år senere, og min lille Phenylketonuric er glad og sunn. Hun spiser en diett som ligner på det de fleste av oss bør spise – høy i frukt, grønnsaker og super korn og lite kjøtt. Vi snike en hot dog nå og da – hun produserer mer av enzymet som trengs for å bryte ned fenylalanin enn noen med PKU så sporadiske høyt protein dager er greit.

Vi er takknemlige for at vi kan kontrollere hennes lidelse med diett og takknemlig til folk på Riley for deres vennlighet og kompetanse. Neste gang du ser Phenylketonurics: inneholder fenylalanin advarsel, tenk på en blond-ledet jente, ikke en fremmed!