Laser eller lysterapi for Acne

Kilden til innlegget: Laser or Light Therapy for Acne

Oversikt

Om ni i hver 10 tenåringer får kviser, i henhold til American Academy of Dermatology (AAD). Akne er den vanligste hudsykdommen i USA, og rammer opptil 50 millioner tenåringer og voksne hvert år, sier AAD. De fleste mennesker med mild eller moderat akne kan fjerne huden med hjelp fra en over-the-counter benzoylperoksid produkt, men noen trenger assistanse. Hudleger har laser og lys terapi, som kan være effektive akne behandlinger.


Betydning

Leger vet ikke nøyaktig hva som forårsaker akne. Men Mayo Clinic viser til tre faktorer: for mye olje som produseres av talgkjertlene som ligger under hudens overflate, uregelmessig død og shedding av hudceller, og bakteriell overvekst nær overflaten av huden. For mye olje og for mange døde hudceller kan tette de små hårsekkene på hudens overflate, noe som fører til en kvise. Bakterier trives i fet hud, og dette fører til ytterligere infeksjon og inflammasjon. Resultatet er et forferdelig tilfelle av akne.


Funksjon

Laser og lys behandlinger som mål å stoppe akne i sitt spor ved å avbryte denne syklusen av tette follikler og infeksjon, i henhold til AAD. Hudleger begynte å vedta ulike typer laser og lys behandlinger mindre enn et tiår siden, og de har raskt vunnet favør både blant leger og pasienter. Leger som laser og lys terapi fordi de fungerer godt, spesielt i noen acne tilfeller som har vist seg motstandsdyktig mot andre behandlinger. Og pasienter som dem fordi de er lettere på mange måter enn å huske å ta daglige medisiner eller søke rotete aktuelle produkter.


Typer

Laser behandlinger for akne arbeid av zapping huden med energi fra et medisinsk laser. Den milde skade og varme produsert av laseren varmer talgkjertlene, som krymper dem og får dem til å produsere mindre olje. Medisinske studier har vist ulike typer lasere fungerer omtrent like godt å dempe akne lesjoner. For eksempel, en 2009 studie publisert i tidsskriftet ‘dermatologiske kirurgi’ rapporterte på 16 pasienter behandlet i løpet av 12 uker med to forskjellige laserteknologi, og konkluderte med at begge typer lasere var effektive i å redusere kviser.


Flere Typer

Lysterapi bruker høy intensitet, smalbånds blått lys for å drepe bakterier som bidrar til å forårsake kviser, i henhold til AAD. Pasienter generelt får flere blå lys behandlinger enn laser behandlinger-åtte lysterapi økter over fire uker, sammenlignet med tre laser økter over en lengre tidsperiode. ADD rapporterer at medisinske studier viser mange pasienter, selv om ikke alle, se et gjennomsnitt på om lag 55 prosent klarering av deres akne etter full løpet av behandlingen.


Hensyn

Det finnes ingen perfekt behandling for akne, som er grunnen til hudleger liker å ha et arsenal av forskjellige typer behandlinger for å prøve. Derfor vil noen pasienter responderer bedre til blått lys terapi, mens andre kan finne bedre resultater med laserbehandling. En studie publisert online i ‘Journal of European Academy of Dermatology og Venereology’ så på begge typer behandlinger og sa begge var effektive, men laseren gitt mer vedvarende resultater. Uansett bør pasienter konferere med sine hudleger for å avgjøre hvilken behandling som er riktig for dem.

Om denne forfatteren

JM Andrews har vært en profesjonell freelance journalist i nesten to tiår. Hun har spesialisert seg på helse og medisinsk innhold for både forbrukere og helsepersonell, og har skrevet for bladet ‘Unge leger.» Hennes bakgrunn i medisin og vitenskap har gitt henne studiepoeng i et bredt spekter av publikasjoner både online (inkludert eHow) og på trykk media.