LDL Vs. HDL

Den engelske innhold: LDL Vs. HDL

Oversikt

Total kolesterol omfatter triglyserider, HDL og LDL. Triglyserider gi energi fra fett. LDL og HDL er transportmidler som er spesielt utviklet for å bære kolesterol til og fra cellene. Mengden av LDL og HDL i blod indikerer andelen av kolesterol går ut til cellene, og kommer tilbake til leveren. LDL har helsemessige konsekvenser for hjertet mens HDL har en beskyttende effekt ved å redusere mengden av kolesterol i blodet.


Distinction

Selv om folk kan referere til LDL som ‘dårlige kolesterolet’ og HDL som ‘gode kolesterol,’ det er bare en type kolesterol. Forskjellen mellom LDL og HDL transportmidler er i andelen av lipider og proteiner gjennomført i dem, og om de tar kolesterol til cellene eller bringe den tilbake for deponering i henhold til Eleanor Whitney og Sharon Rolfes i boken ‘Forstå Nutrition. ‘

LDL

Low-density lipoproteiner (LDL) bære kolesterol, triglyserider og fosfolipider i hele kroppen, slik at cellene kan ta det de trenger. Kolesterol blir innlemmet i cellemembraner for å styrke dem eller bidra til å gjøre hormoner. Triglyserider gi energi. Fosfolipider tjene som emulgatorer, slik fettløselige vitaminer og hormoner bevege seg inn og ut av cellene.

Når mer cholesterol transporteres gjennom blodet til cellene enn de trenger, kan det overskytende bidra til oppbygging av plakk i arterier, inkludert koronar-arteriene. Innsnevringen av koronararteriene øker blodtrykket. En blodpropp i en smalere arterie kan også blokkere flyten av blod, forårsaker hjerteinfarkt eller hjerneslag.


HDL

High-density lipoproteiner (HDL). bære kolesterol og andre lipider utgitt av celler tilbake til leveren for avhending eller resirkulering. Dette bidrar til å ta kolesterol ut av sirkulasjon.


Anbefalte Levels

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, et optimalt nivå av LDL-kolesterol er mindre enn 100 mg per desiliter. Andre lesninger har nær optimal (100-129), borderline høy (130-159), høy (160-189), og meget høy (190 eller høyere).

Et lavt HDL lesing er mindre enn 40 mg per desiliter. Høy er 60 eller høyere. En HDL tallet over 60 kalles en ‘negativ risiko’ faktor fordi snarere enn noe som indikerer fare, blir det en beskyttende faktor.


Forbedrings

For å unngå forvirring, husker HDL begynner med bokstaven ‘H’, som i sunn eller høy. Høyere er bedre for HDL tall fordi det er sunt. LDL begynner med bokstaven ‘L’ som i mindre sunn eller lav. Lavere tall er bedre for LDL fordi det er mindre sunt.

En lege kan bestille en fastende blod lipidprofil test for å måle HDL og LDL. For å flytte HDL og LDL-testresultater i riktig retning og forbedre HDL til LDL-forholdet, begynner ved å opprettholde en sunn kroppsvekt. Begrens inntaket av mettet fett, fett og kosttilskudd kolesterol. Øke forbruket av matvarer som inneholder løselig fiber og antioksidanter. Øke fysisk aktivitet. Hvis alkohol er konsumert, holde mengden moderat.

Om denne forfatteren

Norma Devault, en registrert kostholdsekspert, har vært å skrive helserelaterte artikler siden 2006. Hennes artikler har dukket opp i ‘Journal of American Dietetic Association. ‘Hun har en Doctor of Philosophy i menneskelige miljøfag fra Oklahoma State University og en Master of Business Administration fra University of Tulsa.