beste måtene å behandle en Verruca

Den engelske artikkelen: Best Ways to Treat a Verruca

Vorter er små utvekster på huden forårsaket av en mildt smittsomt virus som kalles humant papillomavirus (HPV). De kan utvikle i hodebunnen, ansiktet, øyelokk, leppene, de skjeggete områder, hals, armhuler, hender, rundt negler, knær, eller på noen annen side som er utsatt for skader. En vorte som vokser på den eneste av en fot er spesielt kalt en verruca (også noen ganger referert til som en plantar vorte).

Alle, uansett alder, kan få vorter, selv om disse viral hud overgrowths er mer vanlig hos barn og ungdom enn hos voksne. Om tre av fire mennesker utvikler vorter på et tidspunkt i livet. En verruca er en liten, flat, hard klump som ligner en callus fordi den vokser fra utsiden i; det kan være svært smertefullt.

Vorter, spesielt de vanlige de kan forsvinne spontant. Men andre, inkludert verrucas, er ofte vanskelig, men ikke umulig, å herde. Fotvorter er tilnærmet det samme som andre vorter, bortsett fra at, igjen, de (fotvorter) vokser på fotsålene. Med hvert trinn, er en verruca drevet inn i foten, og dette gjør walking smertefullt; Behandlingen er derfor nødvendig. Det er visse måter å behandle en verruca, og de beste er gitt nedenfor.

Salisylsyre

Denne behandlingen, som er lett tilgjengelig i de fleste apoteker, er best for tilfeller av verruca som er minst alvorlig. Over-the-counter preparater inneholder om lag 17 prosent salisylsyre. Som en keratolytic, løsner salisylsyre eller oppløser hud flak. Det er viktig for salisylsyre preparater som skal påføres daglig for å gi de beste resultatene -. Det vil si effektiv fjerning av verrucas, som fører til vekst av ny hud

Men mens salisylsyre er effektivt i behandlingen fotvorter, kan svært konsentrerte preparater (for eksempel de som er foreskrevet av leger, som inneholder så mye som 70 prosent salisylsyre) skade og ødelegge friske vevet. Slike preparater, derfor må brukes med stor forsiktighet. En av de beste måtene å beskytte omkringliggende huden, før man søker salisylsyre til en verruca, er å bruke det (den omkringliggende huden) med vaselin.

Podophyllum

Dette reseptbelagte legemiddel brukes til å behandle mer alvorlige tilfeller av fotvorter. Å være kaustisk må imidlertid podophyllum medisiner bare brukes av lege. Stoffet bør aldri komme i kontakt med friskt vev.

Cryotherapy

I denne behandlingen teknikken, er flytende nitrogen (en veldig kald stoff) som brukes til å fryse en verruca. Prosedyren, som bare tar omtrent et minutt å utføre, kan gjøres rett inni et legekontor. Kryoterapi er smertefullt og kan noen ganger føre til arrdannelse. Ettersom HPV kan overleve i væskenitrogenløsninger, leger bruker en frisk, enkeltperson, engangs nitrogen beholder for hver pasient og hver behandling for å beskytte mot smitte.

En enkelt kryoterapi behandling er alt som kan være nødvendig for å kunne behandle en verruca. I noen tilfeller kan det imidlertid kreve opp til ca fire behandlinger, med et 1 til 3 uker mellom hver. Likevel oppnår kryoterapi sitt mål om å eliminere en verruca mye raskere enn en salisylsyre program gjør.

Pulsed-dye laser

Denne behandlingsmetoden gjør bruk av en konsentrert stråle av gult lys til ødelegge blodkaret i huden påvirkes av verrucas, noe som ødelegger godartede utvekster i tillegg. Som kryoterapi, er pulset-dye laser utføres raskt, krever bare et par minutter å fullføre. Men i motsetning til kryoterapi, er pulset-dye laser veldig trygt og skader ikke huden rundt. Pulset dye laser regnes som den beste behandlingsmetoden for vedvarende fotvorter.

Utskrapning og Cautery

Dette er kirurgiske prosedyrer som utføres under lokalbedøvelse. Utskrapning innebærer fjerning av en verruca ved skraping. Kirurgi, på den annen side, gjør bruk av et bestemt instrument for å ødelegge verruca ved brenning. Begge prosedyrer, mens effektive i eliminering av fotvorter, bærer risikoen for arrdannelse og smerte, og er derfor ikke ofte anbefalt.

Med mindre det sprer seg, eksperter på dermatologi er enige om at den beste måten å behandle en verruca, spesielt hvis på et barn, er rett og slett ikke å gjøre noe med det. Om lag en femtedel av alle tilfeller av fotvorter klare seg på egenhånd innen 6 måneder, og om tre av fem tilfeller forsvinner innen 2 år. En verruca på en voksen, men kan være vedvarende, i hvilket tilfelle en av de måter som det best kan behandles – som beskrevet ovenfor -. Er foreslått