Blackfoot Medicinal Herbs

Den engelske kilde: Blackfoot Medicinal Herbs

Blackfoot indianerstamme, kjent i sitt morsmål som Siksika, bodde i den nordlige Plains i USA, med territorium alt fra Montana til Saskatchewan, Canada. Som andre indianerstammer, Blackfoot folk brukte trær, blomster og planter i deres territorium for å skape en rekke naturmidler som fortsatt er i bruk i dag, ikke bare av Blackfoot stamme medlemmer, men også av andre som forstår og setter pris på fordelene med naturlig eller urtemedisin.

Sweetgrass

Sweetgrass vokser rikelig på Great Plains og ble benyttet av Blackfoot mennesker og mange andre stammer for en rekke bruksområder. I flere stammekulturer, ble Sweetgrass betraktet som en hellig plante, ifølge NativeTech.org, et nettsted dedikert til tradisjonell indiansk kultur. Sweetgrass brygget til en te ble brukt til å behandle sår hals og hoste. En annen populær bruk var å hjelpe kvinner utvise morkaken etter fødselen prosessen. Det er også kjent for sin bruk i lesse eller arrestere menstruasjonsblødning.


Bitter

Bitter har blitt utnyttet av flere indianerstammer for behandling av feber, forkjølelse og hoster. Tygge en stilk av Bitterroot var nyttig i lindrende tannpine. Selvfølgelig er roten bitter, derav navnet, men urt fordelene mer enn oppveier sin smak. Brygget til en te form, ble Bitter også brukt til å behandle fordøyelsesproblemer og for å berolige magesmerter.


Sage

Blackfoot indianerne benyttet hvit salvie i flekk pinner, eller en klump av salvie stammer bundet sammen og deretter tent, for rensing og rensing. Røyken fra ulmende salvie ble antatt å rense luften og kjøre bort onde ånder, drømmer og sykdom. Blackfoot bruk inkludert å legge hvit salvie til inhalasjon dampskyer forbedre puste og eliminere luftveisproblemer. Også kjent som mannen salvie, urt var og fortsetter å bli brukt av flere indianske folkeslag for svette fjellstua og andre rensing seremonier. Sage, når brygget i te, ble brukt av Blackfeet og andre Plains stammene, som Cheyenne og Crow, til å behandle hodepine og neseblod, samt i en salve når det blandes med bøffel fett, ifølge US Department of Agriculture ( USDA) National Resource Conservation Tjeneste (NRC) National Plant Data Center (NPDC) og University of California-Davis arboretum.

Red Cedar

Red sedertre finnes i hele Great Plains, og det var en populær ingrediens i mange av Blackfoot stammens naturpreparater. For å berolige smerter av leddgikt og revmatisme, vann ble kokt og blader av rødt sedertre lagt. En liten mengde terpentin ble blandet i. Etter at blandingen ble avkjølt, ble den påført på huden i løpet av de smertefulle områder. Te laget med de røde sedertre bær lindres kvalme og hjalp stoppet oppkast. En te brygget med vann og roten av rød sedertre ble også brukt som en generell tonic eller for å berolige en sår hals eller hoste, sier Red Planet,.

Om denne forfatteren

Denise Wang er Inc en erfaren freelance skribent og redaktør. Hun har skrevet profesjonelt i syv år, og er en publisert fiction forfatter. Hun gir jevnlig innhold for helserelaterte og eldre-omsorg nettsteder. Hun er for tiden fullfører kurs for en grad i helseinformasjon ledelse fra Penn Foster College.