Borscht Soup Nutrition

Artikkelens kilde: Borscht Soup Nutrition

Oversikt

Borscht er en solid, ukrainsk-stil suppe basert på rødbeter. Den er laget med terninger grønnsaker, poteter, rødbeter, kål, kremfløte og andre ingredienser, inkludert, for noen versjoner, kjøtt (okse) eller biff lager. Vanligvis er det servert toppet med rømme. Det er ikke alltid forberedt med kremfløte og kan serveres uten biff som en meatless parabolen. Borsjtsj, avhengig av oppskrift, kan være en kalorikontrollert, sunn og næringsrik suppe.


Identifikasjons

borsjtsj har mange navn, avhengig av hvilket land det er gjort (det er også referert til som borsht, barszcz, Borshch eller borsch). Det oppsto i Ukraina og er populær i mange øst- og sentraleuropeiske land. I de fleste steder, er rødbeter den viktigste ingrediensen, som gir suppa en særegen dyp rødlilla farge. I noen land tomat kan være den viktigste ingrediensen og rødbeter sekundær. Non-bete varianter eksisterer også, som for eksempel grønn (zelioni) borsjtsj (sorrel suppe), men den ekte, opprinnelige versjonen er rødbeter basert.


Borscht med Beef Nutrition Stats

Det er forskjellige måter å tilberede ‘ekte’ borsjtsj bete suppe. Ukrainsk borsjtsj inkluderer vanligvis biff eller bacon eller begge deler. The Authentic ukrainske Classic versjon omtalt på Oppskrift Zaar inkluderer rødbeter, magert kjøtt chuck, bacon eller pancetta, løk og gulrøtter, hvitløk, tomatpuré, poteter, kål, en rekke urter og krydder og er toppet med rømme. En porsjon (ca. 459 g) gir 352 kalorier, 21 g fett (8,2 g mettet), 21 g protein, 20,4 g karbohydrater (8 g sukker eller 2 ts.), 4,6 g kostfiber og nesten 600 mg natrium.

Meatless borsjtsj Nutrition Stats

borsjtsj, eller russisk bete suppe, er utarbeidet i biff lager, men inneholder ikke noe kjøtt. Ifølge en oppskrift lagt ut på Cooks.com, andre ingredienser inkluderer finhakket rødbeter, gulrøtter og løk, smør, kål, sitronsaft og rømme (som topping). Denne oppskriften gir fire porsjoner og en porsjon er ca 358 g. En porsjon gir 203 kalorier, 12 g fett (7,6 g mettet), 5 g protein, 20 g karbohydrater (12 g sukker eller 3 ts.), 4,5 g av diettfiber og 560 mg natrium.

Ernæring Fordeler og ulemper

Denne suppen er full av grønnsaker, som gjør det rikt på kostfiber, avgjørende for sunn fordøyelse og kolesterolnivået i blodet, samt vitamin A , C og mineral kalsium. Vitaminene A og C er viktig for immunforsvaret funksjon, bygge kroppens vev, sunt syn, noe som gjør kollagen og sårheling. Kalsium er et viktig mineral viktig for å bygge sterke bein og tenner. Denne suppen gjør en lav-kalori måltid, gunstig for vektkontroll.

Dessverre, biff versjon (og, i mindre grad, ikke-kjøtt-versjonen) er for høy i fett, spesielt usunt mettet fett, og det er for høy i natrium. Forbruker for mye mettet fett og natrium kan øke risikoen for hjertesykdom, ifølge American Heart Association.


gjør det Sunnere

Det er måter å forbedre ernæring og redusere fett og natrium, noe som gjør dette til en hjerte-sunn og smakfull suppe. Du kan tilberede den i en lav-natrium biff, vegetar eller kylling buljong eller erstatte halvparten av buljong med vann for å holde smaken, men redusere natrium. Siden smør tilsettes for smak, kan du redusere det ved halv eller erstatte den med en trans-fett-fri kolesterol-fri margarin (for å redusere mengden mettet fett). Et annet alternativ er å bruke redusert fett rømme eller tykk gresk yoghurt i stedet for rømme som garnityr.

Om denne forfatteren

Michele Turcotte er registrert, lisensiert kostholdsekspert, og en sertifisert personlig trener med National Academy of Sports Medicine. Hun har mer enn 12 års erfaring i kliniske og bedriftens innstillinger, og har lang erfaring i én-mot-én diett rådgivning og måltid planlegging. Hun har skrevet freelance mat og ernæring artikler for Trouve Publishing Inc. siden 2004.