fettprosent i Kvinner

Kilden: Body Fat Percentage in Women

Oversikt

Body fettprosent forteller deg hvor mye av en persons vekt er gjort opp av essensielle fett og lagret kroppsfett. Kroppsfett gir et mer presist mål på kondisjon og sunn vekt varierer enn høyde / vekt diagrammer eller body mass index målinger fordi det individualizes analyse av kroppens sammensetning. Ingen standard av kroppsfett eksisterer, siden alder, kjønn og genetikk alle er faktorer. For kvinner, å oppnå et sunt nivå av kroppsfett reduserer risikofaktorer for spesifikke sykdommer og forbedrer fysisk utseende og ytelse.


Essential Vs. Lagret Fat

Alle besitter viktig og lagret fett. Kvinner har en tendens til å ha en høyere essensielle fettprosent på grunn av behov for fruktbar og hormonproduksjon. Essential fett gir også polstring for indre organer og bistår i vitamin absorpsjon. For kvinner er essensielt fett om lag 12 prosent, notater forfatter og lege Andrew Weil. Lagret fett er rett og slett fettvev. Hvis du har for mye fettvev, er du overvektig eller fete.


Sunn Range

The American Council on Exercise tilbyr et utvalg av kroppsfett prosenter der du kan beregne din form og mulig behov for å redusere vekten. En sunn kvinnelig faller vanligvis et sted mellom 14 og 30 prosent. For en gjennomsnittlig, beskjedent aktiv kvinne, er en sunn rekkevidde mellom 21 og 31 prosent. Utvalget av akseptable fett prosent øker litt med alderen. Toppidrettsutøvere og figur konkurrenter vanligvis faller under 20 prosent og kan dyppe til svært lave utvalget under løp eller konkurranser.


Måling Body Fat

Noen metoder for å måle kropps fett er mer nøyaktige enn andre. Den mest lett tilgjengelig, pålitelig metode er en hudfold caliper test utført av en dyktig tekniker som en personlig trener. Kelli Christensen, MS, bemerker i en utgave av ‘Obesity Management’ fra 2007 at de mest definitive metoder for kroppsfett måling er DXA skann og hydrostatisk veiing. Men disse er kun tilgjengelig i spesialiserte sentre og som regel innebære betydelig utgift. Kroppsfett skalaer og ligninger kan gi deg en idé om omfanget, men er gjenstand for mange variabler som gjør resultatene av tvilsom pålitelighet.


Hensyn

En god indikasjon av kroppsfett blir for lav er en uregelmessig eller fraværende menstruasjonssyklus. For lavt kroppsfett påvirker energinivå og sportslige prestasjoner. Å ha for mye kroppsfett-over 31 prosent-indikerer fedme og økt risiko for kronisk sykdom. Et sunt nivå av kroppsfett gjør vektkontroll enklere-muskelvev brenner mer kalorier i hvile enn gjør fettvev.


oppnå en sunn Range

Endre kroppssammensetningen for bedre krever engasjement til kosthold og økt fysisk aktivitet. Crash slanking og sult kan stimulere raskt vekttap, men mye av det vekt kommer fra verdifull muskelmasse. Hold deg til en diett som hjelper deg ned i bare én eller to pounds per uke for å målrette fett tap. Øvelsen, sammen med kosthold, bidrar til å fremme bevaring og utvikling av muskel. Hvis du er undervektig og har ekstremt lav kroppen fett nivåer, følger en sunn, høyere-kalori diett for å fremme vektøkning.

Om denne forfatteren

Andrea Cespedes er et profesjonelt utdannet kokk som har fokusert studier ernæring. Med mer enn 20 års erfaring i treningsbransjen, hun trenere sykling og løping og lærer Pilates og yoga. Hun er en American Council on Exercise-sertifisert personlig trener og har grader fra Princeton og Columbia University.